Eriksbergs Plantskola

Om oss

Eriksbergs Handelsträdgård startades 1927 av Erik Karlsson. 

Då odlades perenner och fruktträd. 1966 hade verksamheten utökats och Eriksbergs Plantskola AB bildades

Våren 2022

Hejsan igen allihopa!

Nu börjar det lena upp i marken igen och solen tittar fram men blir som vanligt den här tiden på året bortskuffad av kalla nätter och svala mornar.Men det vänder väl snart får vi väl hoppas.De två senaste åren med covid-19 har satt oss på prov på flera sätt såsom med att hålla avstånd till varandra och begränsande av resor både inom och utom landet.Men ett stort tack till er alla som visat hänsyn till era medmänniskor under de gångna åren och låt oss blicka framåt.Vi laddar inför våren med fina grejor att erbjuda er under säsongen -22.Växthusen börjar fyllas med sommar blommor och buskar och träd ska ut på plats nu under de kommande veckorna.Vi är lite försiktiga pga av nattkylan ännu så det tar den tid det tar.

Vi har även under vintern rustat upp våra perennbord så det ska bli kul att se hur det blir när perennerna kommer på plats där när det blir dags.

Vi ser fram emot att få träffa er igen denna säsong och hoppas ni ska hitta det mesta ni behöver för er trädgård och samtidigt tacka alla er nya och gamla kunder för det gångna året för en sak är  säker:om ni inte fanns så finns inte vi!

 

 

Välkomna!

SOMMAR 2021

Vi har fullt med sommarblommor, av alla sorter! Perenner, större växter, fruktträd, buskar, häckväxter. Goda råd, tips, kvalitetsjord, redskap, tillbehöver och allt du behöver till trädgården!! 

Höst och vintertid

Vad händer på plantskolan när höst blir till vinter? Bakom kulisserna är det full fart! Buskar och träd ska in för vinterförvaring, var sort på sin plats i rätt ordning och temperatur och noggrant inräknade. Kransar både till Allhelgonahelgen och jul ska bindas, lådvis amaryllislökar ska planteras och skötas om för att komma i blom perfekt lagom inför jul. Penséer, tulpanlökar och sticklingar ska pysslas om. Inventering, städning, underhåll och reparationer, fix och målning, maskiner och utrustning ska servas. Hos oss kan man lämna in sina robotgräsklippare för vinterförvaring och service. Verkstaden stänger inte! Och i år fick vi faktiskt skotta lite snö också! Så förstås alla roliga förberedelser och planering inför säsongen. Här kommer lite vardagsbilder!